13 februari 2009

Mutify tar bort reklamen i Spotify


Med Mutify blir det tyst när reklamen kommer. Precis som Firefox tillägget Adblock Plus tar bort all reklam på nätet gör nu Mutify om Spotify till en reklamfri tjänst, utan någon månadsavgift. Att detta program kommer att utgöra ett hot mot Spotify tror varken jag eller Sophia Bendz, presschef på Spotify.

Andra bloggar om , ,

37 kommentarer:

 1. Till er som tänker "Fan, vad skönt att slippa reklamen": Förstör nu inte en oerhört grym tjänst genom att ladda ner Mutify. Det gör bara alla skada. Ärligt. Ta reklamen och lyssna vidare, för så störande är den inte. Jag vill i alla fall ha kvar Spotify, så ta inte bort en viktig inkomstkälla; det är det inte värt! Spotify ÄR framtiden!

  SvaraRadera
 2. Själv har jag inte använt Mutify. Tycker faktiskt att Spotify har så pass lite reklam så det inte stör så mkt. Visserligen har jag tryckt av ljudet manuellt några gånger under reklamen, så lite stör det väll ibland.

  Tyckte hur som hellst att Mutify var värt att nämnas. Håller dock med om att Spotify, eller Spotify-konceptet, är framtiden!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker inte heller att det stör så farligt. Dom har lyckats bra med att få reklamen o smälta in ngt så när. Inte flera Db högre som på tv4. Där är det ju helt vansinnigt. Jag såg bara en .exe fil för nedladdning när jag tänkte testa mutify så jag sket ire eftersom jag har mac. Men det finns alltså en macver också?
  Jag håller delvis med om att spottan is da future men jag saknar en hel del. tex att man inte kan skicka musiken till airport. Och bara det att man är beroende av datorn, jag vill ha musiken i min ipod, och kunna klippa i den, mixa den, sno loopar från den, ha som bakrund till ett bildspel etc. ja använda musiken mer än att bara lyssna i datorhögtalarna. om spottan inför ett system där man kan köpa låtarna o ladda hem dom och om dom grejjar hela biten med kataloger, mappar etc. och blir mer som itunes då, då, då börjar det likna nåt.

  SvaraRadera
 4. Det går att spela via airport med hjälp av t.ex. Airfoil. (http://www.rogueamoeba.com/airfoil/mac/) Kan säkert finnas ngn app som är gratis på riktigt också.

  SvaraRadera
 5. Tackar Simon! Bra tips, det funkar ju superbra. ett par snabba sökningar gav inget bättre (gratis) alternativ tyvärr.

  SvaraRadera
 6. Men om Spotify ska tjäna pengar i längden så räcker det väl inte med att lyssna pliktskyldigt på reklamen, då ska man väl köpa allt som annonseras ut också?

  SvaraRadera
 7. Nej vet du vad, de som laddar ned Mutify kan ju lika gärna gå och ladda ned musiken via torrents! Nu när det äntligen har kommit ett otroligt bra, gratis, alternativ som kommer någon fåne och förstör det. Man bara, hallååååå?!?! Vill ni ha kvar Spotify heller? Ja just det, och då går det inte att ni tar bort reklamen (som gör så att Spotify går runt). Köp betalversionen istället, 99:- i månaden är ingenting för typ ALL bra musik.

  Tack för mig

  SvaraRadera
 8. Ja, jag vet ju visserligen inte exakt hur Mutify fungerar, men hur kan annonsörerna veta om man använder det eller inte?

  Och en stor del av Spotifys intäkter består säkerligen av betalkontona, och att uppmana användare att inte använda detta känns lite naivt.

  Men det är väldigt kul att se människor som försvarar den kommersiella apparaten så hårt, det ser man inte annars så ofta. Tänk om folk kunde brinna lika hårt för TV-reklam, då skulle bl a TV4 vara betydligt lyckligare.

  SvaraRadera
 9. Alltså vad jag har förstått så tar ju inte Mutify bort reklamen på annat sätt än att volymen sänks. Så det blir nog svårt för Spotify och deras annonsörer att ha koll på det. Så något intäktsbortfall kan man ju inte heller säga att det blir för Spotify. Om nu inte annonsörerna börjar tycka det är ovärt att annonsera. Och det lär dom inte göra i första taget.

  SvaraRadera
 10. Numera så pausas reklamen om man klickar på "mute-knapen". Och så startar den igen när man slår på ljudet. I alla fall på Mac. Smart. Är det samma för er med PC? Och vore det inte trevligt med samma funktion gällde även för musiken, att den pausades när man stänger av ljudet. ?.

  SvaraRadera
 11. dumt att försöka ta bort reklamen, det är så ytterst lite.

  Tycker vi ska försöka få spotify att leva kvar. Det är överlägset det bästa av dom lagliga alternativen.

  SvaraRadera
 12. Skit i att försöka bugga, och göra massa skit med spotify, "hackersrna" forsätter så kommer spotify förmodligen läggas ner!! fatar trögt?

  SvaraRadera
 13. Noa Söderberg11 maj 2009 16:04

  Jag måste bara svara till han/hon som tyckte att Mutify var samma sak som att ladda ned torrents, och ni andra som tror att Mutify kommer döda Spotify.

  Mutify tar inte bort reklamen, det gör bara att det blir tyst i dina högtalare när reklamen spelas.

  Läs eran fakta innan ni skriver.

  SvaraRadera
 14. Noa Söderberg


  Varför tror du att de har reklam över huvudtaget? Jo för att folk ska lyssna på det. Det är vad de får betalt för... Om alla använder Mutify så hör ingen reklamen och Spotify-crew får inte in sina pengar från reklamen osv... Så skaffa lite fakta själv vet jag ;)

  SvaraRadera
 15. Jaha, så om jag byter kanal på tv:n när det är reklam så kommer tv-crewt inte få in några penagar....
  Eller som Homer sa; Att inte titta på reklamen är att stjäla tv.

  SvaraRadera
 16. HUR FAN kan folk säga att man hoppar över reklamen? Mutify verkar just nu för mig vara precis som att bara stänga av ljudet under reklamen, det betyder att:
  Reklamen sänds, fast just användaren hör den inte och det finns fortfaranade en jävla massa reklam i form av banners, reklamen börjar fan gå mig på nerverna(börjar bli VÄLDIGT mycket) nu så jag ska testa Mutify.

  SvaraRadera
 17. Wow! Sedan när har folk börjat se det som sin plikt att lyssna på reklam? Hur mycket reklam har ni hört egentligen?! Hulda, gå inte på toa nu! Det är ju reklam! Det är vår plikt att lyssna vidare! Någonstans i processen packade IQ:n väskan och drog iväg! Fuck you, I don't do commercials! sa den och kvar satt en jubelidiot som faktisk bejublade reklamen. Herre jävla Gud vad jävla, trippel-jävla korkat!

  SvaraRadera
 18. Haha vafan, det är ju ingen skillnad på att byta kanal på tv när det är reklam och det här. Så länge företagen har sin reklam kvar i spotify och spotify har många användare så kommer det att betala för det.

  SvaraRadera
 19. Någon som använder Mutify? Mutify fungerar väl inte ens längre? Finns det alternativ?

  SvaraRadera
 20. OJ SÅ KLOCKREN KOMMENTAR AV ANONYM DEN 28 JUNI 2009!!!

  Seriöst!

  SvaraRadera
 21. Om jag inte minns fel så får väl spotify betalt av dom som sänder reklamen bara för att ha med den. Det är ju inte precis så att programmet läser av ens hjärna och noterar att man lyssnar på reklamen och på något automagiskt* sätt förvandlar det till pengar för spotify.
  Det leder mig till slutsatsen att Mutify är ett jättebra alternativ om man nu är så trött på reklamen och inte vill köpa premium som f.ö är jävligt prisvärt.

  *=jag stavade fel med mening, Ingen idé att klaga på det.

  SvaraRadera
 22. Ingen tvingar oss att lyssna/se på reklam, om vi vill stänga av ljudet/bilden när reklam kommer så får vi göra det även om nu ett tredjeprogramsval gör det åt oss. Det spelar väl fan ingen roll?

  SvaraRadera
 23. Va snackar ni om som säger att det skulle förstöra för spotify om man anvädner mutify?! hur i heklvete skulle det göra det? tror ni att folk som hör reklamen direkt går och köper produkterna som dom hör på reklamen eller?

  mutify verkar grymt bra och det värsta som finns är den där kossan som kommer upp mellan låptarna och "hoppas att jag inte stör".

  SvaraRadera
 24. Jag tycker om snoppar, och därför laddar jag inte ner Mutify för att din snopp är hård.

  SvaraRadera
 25. @LahmeLover Vad snackad du om? :)

  SvaraRadera
 26. Asså. Det bör ju knappast förstöra något av att man blockerar reklamen. eftersom att ingen vet att man gör det så får ju fortfarande spotify pengar för att de sänder ut reklamen. sen kvittar det ju om man använder blocker eller inte för varken spotify eller de som annonserar via det vet ju om det. Det är ju i princip samma sak som att hålla för örona att använda blocker. Dock så behöver jag det inte eftersom att jag har premium

  SvaraRadera
 27. Spotify borde få betalt en viss summa för att sända ut reklamerna, tror inte att dem tar betalt per reklam som sänds.

  SvaraRadera
 28. nån tidigare som skrev att man ska köpa betalversionen för 99:- för att spotify ska gå runt..
  betalar jag för det så vill jag kunna använda musiken till annat än att lyssna på datorn, exempelvis till mp3 spelare.

  SvaraRadera
 29. Herre min jé! De får väl för fan pröjs för reklamen oavsett om folk lyssnar på den! Ungefär som att reklamkanalerna inte skulle kunna sälja reklam eftersom det går att byta kanal på teven?

  SvaraRadera
 30. Skillnaden är ju att den här automatiskt tar bort ljudet och automatiskt startar det igen när musiken börjar igen, eller hur?
  Det är ganska svårt att göra det manuellt (jag har provat och då missat 5min) DET är SKILLNADEN!

  http://www.youtube.com/watch?v=iWR6Cz4pR0M&NR=1
  Grym intervju om internet! :D

  SvaraRadera
 31. Det finns ett enkelt sätt att få bort reklamen i Spotify utan några som helst extra program. Det är bara att styra vart reklamen ska hämtas, dvs INTE i Sverige utan i ett land där Spotify fortfarande inte är stort eller ens finns. Läs på denna sajt exakt om hur du ska göra:

  http://smexdesign.se/tips/ta-bort-reklamen-fran-spotify-reklamfritt/

  Inte mer än ett par klick iväg och lite ändringar i din Spotify-meny. Är du inte nöjd så ändra tillbaka.

  SvaraRadera
 32. Så om jag går ut ur rummet under reklamen så förstör jag deras intäkter...samma sak som om jag säker ljudet under tiden...hallå.tänk lite.de får sina pengar ändå.de har väl inte koll på vilka som sitter och lyssnar eller går ut.

  SvaraRadera
 33. Jo, spotify pausas även med pc om man mutar ljudet.
  Tycker inte heller att reklamen är så störig som på t.ex. tv eller radio så jag kan leva med det.

  SvaraRadera
 34. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 35. det här e juu roligt :)

  SvaraRadera
 36. Haha, jag har korrigerat tangentbordet så att Spotify laddas upp med två simpla knapptryck :D. Även hjärnan fått sig en liten tweak, jag spolar alltid tillbaka en låt innan den avslutas..oftast utan att jag själv märker det :P

  Jag verkligen avskyr reklam, inte pga innehållet eller dylikt utan mer för att jag blir störd när jag är så inslukad i min lilla musikvärld...

  SvaraRadera
 37. jo mitt försvann lika fort som jag fick det!!
  kasst!

  SvaraRadera

Gadgeten innehöll ett fel